20 tips tegen hoofdpijn

We hebben er allemaal wel eens last van.. hoofdpijn. Het komt ook altijd vreselijk ongelegen en duurt veel te lang. Toch zijn er dingen die je kunt doen om je hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal te stoppen!

Tip 1: Tijgerbalsem op je slaap

Smeer een beetje tijgerbalsem op je voorhoofd en je slaap. Dit helpt vooral tegen hoofdpijn veroorzaakt door stress en spanningen.

Tip 2: Bananen eten tegen hoofdpijn

In bananen zit magnesium, wat goed is tegen hoofdpijn. Daarnaast zitten bananen vol met vitamine B. Bij mensen met migraine is gebleken dat zij onder andere een lager vitamine B6 gehalte hebben.

Tip 3: Veel water drinken

Hoofdpijn kan een teken zijn van uitdroging, daarom is het altijd belangrijk genoeg water te drinken op een dag. Zo kan 1,5 l extra water drinken per dag helpen tegen migraine.

Tip 4: Weg met je hoofdpijn door Frisse lucht

Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door zuurstofarme omgevingen. Zet daarom je ramen lekker open om je huis goed te ventileren, of ga buiten een stukje lopen.

Tip 5: Lepel chocoladepasta

Misschien heb je een te laag bloedsuikergehalte en heb je daarom last van hoofdpijn. Eet daarom een lepel chocoladepasta of druivensuiker.

Tip 6: Nat washandje

Een koud nat washandje tegen je voorhoofd is een geweldig middel tegen hoofdpijn.

Tip 7: Drink gemberthee

Gember helpt goed tegen misselijkheid én hoofdpijn. Gember heeft een reinigende werking en zorgt voor een goede doorbloeding.

Tip 8: Hitte pleisters

Warmte therapie is een goede methode om nek- en schouderklachten te verhelpen, daarbij is het ook een goed middel tegen hoofdpijn. Begin daarom met hitte pleisters op je voorhoofd.

Tip 9: Water met citroensap

Migraine en hoofdpijnaanvallen kun je goed tegengaan met water, citroensap en wat zout. Himayala zout is hierbij het beste te gebruiken.

Tip 10: Groene planten

Doordat planten een luchtzuiverende werking hebben kun je ze goed gebruiken tegen hoofdpijn. Lekker veel planten in je woningen zetten dus!

Tip 11: Slapen masseren

Massage ontspant de spieren en verlicht pijn. Heb je last van je hoofd? Masseer dan je slapen langzaam.

Tip 12: Op tijd opstaan

Heb je vooral in het weekend last van hoofdpijn? Dan kan het komen door te lang in bed te blijven liggen. Het is goed om gewoon op te staan op het moment dat je wakker wordt. Door weer in slaap te sukkelen kom je toch niet meer in een diepe slaap terecht. Opstaan, ontbijten en beginnen met de dag. You can do it!

Tip 13: Douchen

Neem een lekkere warme douche. Blijf vooral met het bovenste gedeelte van je lichaam in de straal staan. Je schouders, nek en hoofd moeten goed worden verwarmd.

Tip 14: Rust

Het is erg voor de hand liggend, maar rusten is 1 van de beste manieren om van je pijn af te komen. Ga dus in bed liggen, licht uit en rusten maar.

Tip 15: Lichaamshouding veranderen

Een verkeerde houding kan voor spanning in je schouders en nek zorgen. Hierdoor kan hoofdpijn ontstaan. Zorg er daarom onder andere voor dat je de juiste houding hebt tijdens werken.

Tip 16: Een bril

Veel last van hoofdpijn kan betekenen dat je een (lees)bril nodig hebt. Je ogen moeten dan teveel moeite doen om goed te kunnen zien. Laat dus je ogen testen als je denkt dat dit het kan zijn.

Tip 17: Eten

Peulvruchten eten helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit kan ervoor zorgen dat je pijn weg gaat.

Tip 18: Mediteren

Door met mediteren en mindfulness bezig te zijn kom je er achter waar jouw stress vandaan komt. Je neemt je gedachten onder de loep en kunt hierdoor weer rust in je hoofd creëeren. Bekijk hier hoe je kunt mediteren.

Mediteren kun je ook samen met je kinderen toen trouwens, als je die hebt. Zo kom je toch aan je rust toe en leer je je kinderen ook hoe ze meer controle krijgen over hun gedachten. Meditatie voor moeders is dan hetgeen waar je je in kan verdiepen. Lees er meer over op de pagina mindfulness voor moeders en peuters.

Tip 19: Yoga

Yoga biedt verzachting tegen hoofdpijn. Tijdens yoga werk je met ademhalings- en stretchoefeningen. Yoga zorgt voor ontspanning in je lichaam én je hoofd, dus ook zeer geschikt tegen hoofdpijn. Lees hier meer over Yoga.

Tip 20: Ademhalingsoefeningen

Zoals genoemd kan een verkeerde lichaamshouding zorgen voor hoofdpijn. Dit is bij ademhalen precies hetzelfde. Op een verkeerde manier ademhalen kan je hoofdpijn geven. Wees daarom bewust van je ademhaling en gebruik het vooral ook om jezelf tot rust te brengen.

Terug naar boven