Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met je eigen websites, blogs of social media is fantastisch. Je deelt je eigen tijd en werkzaamheden in en je eigen inzet bepaalt dan ook meteen hoeveel je per maand verdient. Affiliate marketing is dan ook een hele goede manier om in je eigen tijd (veel) geld te verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Bij affiliate marketing promoot jij een product of dienst van een ander op jouw website, blog of social media. Eigenlijk kun je op elk kanaal een link plaatsen van hetgeen dat je wilt promoten. Een belangrijk punt hierbij is dat je het niet alleen promoot, maar ook moet zien te verkopen. Je krijgt namelijk pas betaald als je ook daadwerkelijk iets verkoopt.

Aanmelden bij een affiliate programma

Je hebt je website of blog af en wilt er nu geld mee gaan verdienen. Om toegang te krijgen tot linkjes naar producten en diensten zul je je eerst moeten aanmelden bij een affiliate programma. Er zijn er een aantal waar je goede commissies verdient; Tradetracker, Paypro en Daisycon. Je kiest op hun website welke producten of diensten je wilt promoten en kopieert en plakt de link op je eigen website.

Naast deze programma’s hebben een aantal bekende bedrijven ook hun eigen affiliate programma’s. Voorbeelden hiervan zijn Bol.com, Amazon en Booking.com. Je promoot dan dus producten van Bol.com en zodra iemand het koopt, ontvang jij een commissie over het verkochte product.

Content

Je hebt natuurlijk (meer dan) genoeg content nodig op je website/blog. Om goed te kunnen ranken binnen Google is het goed om minimaal twee keer per week een blog te plaatsen. Zorg in ieder geval dat je regelmatig teksten plaatst. Je zult je website constant moeten updaten om meer bezoekers aan te trekken en dus ook meer geld te kunnen verdienen met affiliate marketing. Slapend rijk worden is een droom van velen, maar je zal zeker in het begin toch veel werk moeten doen om op dat punt te kunnen komen.

Geld verdienen met behulp van een affiliate marketing cursus

Als je wilt beginnen met affiliate marketing en je hebt eigenlijk nog geen kennis over dit onderwerp, is het zeker aan te raden om te beginnen met een cursus. Je bent waarschijnlijk wat huiverig om geld uit te geven voordat je geld verdient, maar je kunt het ook zo zien: Als jij een cursus volgt en informatie krijgt die je nodig hebt, kun je daarna meteen op de juiste manier starten. Hierbij weet je dat je uiteindelijk geld gaat verdienen. Als je het op eigen houtje gaat proberen kom je er waarschijnlijk ook! Maar gaat het misschien wel veel langer duren.

Hoe dan ook.. probeer het wiel niet uit te vinden. De informatie en kennis bestaat al en is beschikbaar. Het kost je voor onderstaande cursus alleen 47 euro. Dit verdien je terug door bijvoorbeeld deze cursus twee keer te verkopen. De commissie is 27 euro per verkochte cursus (via Affiliate programma Paypro). Ervoor zorgen dat twee personen de cursus kopen dus en je hebt de cursus zo goed als gratis 😉

Terug naar boven