Ik voel me alleen

Meer zelfvertrouwen krijgen

Iedereen heeft wel eens periodes waarin hij/zij zich eenzaam voelt. Maar denk jij ik voel me heel vaak alleen? Dan is het belangrijk hier wat aan te doen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je zelf al kunt uitoefenen om richting een voller en gelukkiger leven te gaan!

Vraag aan jezelf: Waarom voel ik me alleen?

Er kunnen meerdere redenen zijn voor je eenzaamheid. Misschien vind je het moeilijk om relaties aan te gaan, misschien vind je het niks om vriendschappen te onderhouden of misschien voel je je eenzaam binnen een bestaande relatie. Tijdens de eerste stap ga je dus onderzoeken waar het eenzame gevoel vandaan komt.

Reden: ik ben niet goed in relaties onderhouden

Het niet goed kunnen onderhouden van relaties zorgt er vaak voor dat je korte liefdesrelaties hebt en oppervlakkige vriendschappen. Je houdt mensen op een veilige afstand zodat als het stuk loopt, je er niet echt kapot van bent. Zo heb je toch een relatie, maar hoef je je niet volledig te geven. Dit is uiteraard alleen fijn voor de korte termijn, want binnen oppervlakkige relaties zul je je nooit 100% gelukkig voelen. En waarom zou je maar een klein deel van jezelf geven als de ander eigenlijk alles verdient?

Bekijk dus waarom jij zo slecht bent in het onderhouden van relaties. Wat is hier de achterliggende reden van. Misschien ben je bang om gekwetst te worden, misschien ben je bang om verlaten te worden en misschien zit je gewoon sowieso helemaal niet lekker in je vel. Hoe dan ook, ga op onderzoek uit. Waar komt jouw angst vandaan.

Ik voel me alleen want ik kan niet goed communiceren

Als je je gevoelens niet kunt uitdrukken kan het erg lastig zijn om echt relaties met mensen te ontwikkelen en vooral ook te onderhouden. Vraag jezelf daarom af waarom je het zo moeilijk vindt om goed te communiceren met de mensen om je heen. Misschien voel je je over het algemeen niet gehoord en gezien, en heb je daarom angst om persoonlijke dingen te delen. Bekijk daarom de relaties in je leven. Wie staan er dichtbij je en hoe voel je je richting deze personen?

Het kan heel moeilijk zijn om jezelf en je patronen op korte termijn te veranderen. Bekijk daarom onderstaande training eens.

De Newstart Online Training  “Betere Relaties met Iedereen” leert je plezieriger en effectiever te communiceren met de mensen die belangrijk voor je zijn. Ontwikkel hierdoor positieve relaties met je partner, collega’s, vrienden en familie.

Je wilt een liefdesrelatie maar hoe krijg je deze?

Single zijn kan soms heerlijk zijn. Je hoeft geen rekening te houden met anderen en kan lekker je gang gaan. Rustig wakker worden in je eentje en op vakantie gaan met wie en wanneer je maar wilt. No problem. Maar op de lange termijn kan dit toch gaan vervelen. Vraag jezelf daarom af of je open staat voor een relatie, en dus de liefde. Zo ja, dan kun je misschien aan de datingapps gaan! Of gewoon rustig aan wachten tot je mr of ms right tegenkomt.

Ben je er nog niet klaar voor? Dan is het uiteraard goed om je af te vragen waar dit door komt. Hier hoeft niet altijd iets zwaars aan vast te zitten. Het kan heel goed dat je nog teveel geniet van je ”me-time”.

Zoals je hierboven allemaal gelezen hebt, heb je een hoop aan jezelf te vragen de komende tijd. Want daar begint het allemaal. Alleen jij komt achter de antwoorden en alleen jij kan het antwoord geven op de vraag ”waarom voel ik me alleen”. Neem daarom de tijd en gun jezelf het geluk dat je verdient.

Voel je je alleen eenzaam maar ook energieloos? Kijk hier dan snel hoe je je weer fit en energievol kunt voelen!

Terug naar boven