Mindset veranderen

Je mindset veranderen

Mindset van een miljonair
Mindset van een miljonair
Mindset op school
Mindset op school
Meer rust in je leven
Meer rust in je leven

Je mindset veranderen kun je vanwege verschillende redenen doen. Misschien wil je een money mindset ontwikkelen of wil je een mindset voor succes. Wat de reden ook is, je motivatie komt vanuit een doel voor jezelf. Het belangrijkste om te weten is dat het mogelijk is. Je kunt je mindset veranderen!

Je mindset veranderen voor persoonlijke groei

Als je je mindset wilt veranderen naar eentje voor persoonlijke groei, betekent dat dat je graag wilt leren. Mensen met een ”growth” mindset kunnen goed inschatten wat ze wel en niet kunnen en kunnen harder werken als dat nodig is om bepaalde doelen te behalen. Ze weten wat ze nog moeten ontwikkelen om de persoon te worden die ze willen zijn en doen er alles aan dat ook aan te pakken. Klinkt goed toch?

Iemand met een mindset voor groei kijkt uit naar uitdagingen. Denk daarom eens aan hoe jij daarnaar kijkt. Hoe reageer jij als er iets op je pad komt? Raak je in de stress en paniek of voel je positieve spanning?

Onderzoek vervolgens wat voor doelen jij hebt en wat dus het gewenste resultaat is. Waarom wil je dit bereiken? Schrijf het op en lees het elke dag terug. Hoe voel je je als je dit leest? Gezonde spanning is helemaal oke, maar een growth mindset gaat jou helpen om jezelf telkens te overtreffen. Bekijk daarom of het wel echt gezonde spanning is of dat je in een fixed mindset zit waarbij je het moeilijk vindt een uitweg te vinden en dus niet in oplossingen kunt denken.

Een goede oefening voor een growth mindset: Zorg dat je je bij feedback van je leidinggevende niet aangevallen voelt. Gebruik in dit geval de feedback om nóg beter te worden in je werk.

Laten we meteen doorpakken om je mindset te veranderen. Hier nog een oefening: Wanneer je zelf personeel aan moet nemen, let dan ook op de persoonlijke eigenschappen i.p.v. alleen de skills die deze personen hebben. En dan voornamelijk op de eigenschappen waarmee de persoon nieuwe dingen kan leren. (kijk naar mogelijkheden, gebruik je toekomstvisie)

Je mindset veranderen naar een money mindset

Tel jij elke maand de dagen af naar je volgende salaris? Logisch, dat doet iedereen wel een beetje. Als dit gemengd gaat met veel stress en paniek weet je dat je geen goede money mindset hebt. Jammer, maar niet hopeloos. Je kunt zelf je mindset veranderen!

Als jij een negatieve money mindset hebt, dan denk je waarschijnlijk vanuit een tekort. Een tekort aan geld, angst dat er niet genoeg binnen gaat komen en dat je het niet gaat redden. Dit soort gedachten en gevoelens zorgen er helaas voor dat je meer van deze situaties aantrekt. Want dat is hoe het werkt. Je denkt aan iets, je voelt daardoor iets en straalt bepaalde vibraties uit. Deze vibraties zijn een vorm van energie wat je uitstraalt en energie komt altijd bij je terug. Zorg er daarom voor dat wat jij uitstraalt positief is, zodat je meer positieve energie terug ontvangt. Het werkt precies hetzelfde met geld.

Probeer uit te zoeken hoe jij dagelijks denkt over geld en waar deze gedachten vandaan komen. Wees vooral ook dankbaar voor het geld dat je maandelijks ontvangt en wat je daar allemaal voor kan kopen. Want er is altijd meer dan genoeg geld in de wereld, ook voor jou. En er is nog veel meer te krijgen. Maar wel alleen als jij de juiste money mindset hebt.

Hoe ontwikkel je een mindset voor succes?

Succes is voor iedereen weggelegd, je moet er alleen voor willen werken. Hard werken en de juiste mindset. Dat is de perfecte combi. Een mindset voor succes ontwikkel je door een goed plan te maken met doelen voor de korte en lange termijn met een keiharde motivatie.

Lees hier meer over het ontwikkelen van een mindset voor succes.

Mindfulness

Mindfulness is iets wat eigenlijk niet mag ontbreken in je dagelijkse routine als je je mindset wilt veranderen. Doe je het goed, dan zie je op korte termijn fijne resultaten. Want door middel van mindfulness krijg je meer overzicht en een veel rustiger hoofd. Mindfulness en meditatie is voor mensen met kinderen trouwens ook heel fijn. Lees hier meer over meditatie voor moeders.

Wil jij weten wat mindfulness voor jou kan betekenen en hoe je dit moet toepassen? Dan is onderstaande cursus wellicht wat voor jou. Binnen 8 weken krijg je door mindfulness meer rust, meer overzicht, een betere concentratie en zelfs meer slaap.

Terug naar boven