Meer van jezelf houden

Meer van jezelf houden

Meer van jezelf houden is misschien wel het belangrijkste in je leven. Want als jij niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden. En kun je ook niet van andere dingen in je leven houden. Want je zult die negativiteit die je in jezelf voelt uitstralen naar de andere onderdelen in je leven.

Meer van jezelf houden komt door je dankbaar voel te voelen

Dankbaarheid is iets waarvan we weten dat het belangrijk is, maar we er veel te weinig van doen. Want iedereen heeft eigenlijk wel iets om dankbaar voor te zijn. Kun je toch niks verzinnen? Onzin! Je douche, het warme water elke ochtend of avond, je familie, je relatie, het heeft vandaag niet geregend en je hebt twee benen om mee te rennen als je daar zin in hebt. Dingen die we vaak voor lief nemen maar wel dankbaar voor zouden moeten zijn. Denk maar aan alle mensen die deze dingen niet hebben.

Nu verder naar jezelf. Maak eens een lijstje van dingen waar je dankbaar voor bent elke dag. Doe dit in de ochtend zodat je je dag meteen met een goed gevoel begint. 5 punten in het algemeen waar je heel dankbaar voor bent. Klaar? Dan ga je nu door met 5 punten over jezelf waar je dankbaar voor bent. Op deze manier werk je aan de juiste focus en ga je steeds meer van jezelf houden.

Ook als je niet zo blij bent met hoe je eruit ziet zijn er dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Misschien vind je jezelf niet heel knap maar heb je wel heel mooi haar. Top! Dan leg je daar je focus op. ”Ik ben heel dankbaar voor mijn mooie lange haren”. Of misschien ben je blij met je voeten of je ogen waar je goed mee ziet elke dag. Houd het simpel als je het moeilijk vindt om punten te vinden.

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn, dus schrijf er minimaal 5 op elke dag. Je zult zien dat je met de weken steeds meer punten gaat vinden en dat het bedenken ineens veel makkelijker gaat. Dit komt ook omdat je liefde voor jezelf steeds meer gaat groeien.

Vind hier inspiratie voor je dankbaarheidslijstjes.

Wat is zo mooi aan jou? Wat zijn jouw unique selling points?

Als je een bedrijf begint of bij een bedrijf werkt en je moet werken aan de branding, (bijvoorbeeld in een marketingfunctie) moet je bedenken wat de unique selling points zijn van het bedrijf. Wat maakt het zo uniek en waarom moeten consumenten voor dit bedrijf kiezen. Doe dit ook voor jezelf.

Dus, wat is er mooi aan jou? Mag ook je uiterlijk zijn.. maar als je dat lastig vindt kan je nu kijken naar je innerlijk. Ieder mens is anders, iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en karaktertrekjes. De één is heel gepassioneerd en gaat altijd 1000% voor dingen. De ander heeft een enorme overtuigingskracht. Weer iemand anders kan zich goed verplaatsen in de mensen om zich heen en kan daarom mega flexibel opstellen. Jij hebt ook iets wat jou onderscheid van anderen of wat in ieder geval heel mooi is aan jou.

Schrijf het op hetzelfde papiertje als waar je elke dag je 5 punten van dankbaarheid op schrijft. Blijf dit doen tot je er zelf ook echt in gelooft en jezelf op die manier gaat zien – blijvend!

Blijvend zelfvertrouwen

Door middel van de vorige stap ben je al lekker bezig met je zelfvertrouwen en ga je steeds meer van jezelf houden. Het is wel de bedoeling dat je zelfvertrouwen blijft en je hopelijk de rest van je leven op hetzelfde niveau blijft qua self-love. Daarom moet je doorpakken! Blijf doorgaan met de oefeningen.

Heb je weinig discipline of vind je het fijn om wat hulp te krijgen bij het opbouwen van je zelfvertrouwen? Dan kun je een online cursus volgen. Je leert dan via simpele stappen hoe je een blijvend zelfvertrouwen kunt krijgen. Je hebt dan een stok achter de deur en weet zeker dat je het proces ook echt doorloopt.

Blijf in beweging!

Door te sporten vergroot je je automatisch je zelfvertrouwen. Je gaat je fitter en gezonder voelen en er uiteindelijk ook (nog) beter uitzien. Naast dat het goed is om aan je gezondheid te werken, krijg je automatisch heerlijke stofjes zodra je je lichaam in beweging zet. Dus om meer van jezelf te houden is het echt aan te raden om goed te blijven bewegen. Zo leer je meer van je lichaam te houden en krijg je dus automatisch meer positieve gevoelens waardoor je in een betere mindset komt.

Als je niet van sporten houdt kun je ook gewoon elke dag 20 minuten wandelen of elke ochtend of avond buikoefeningen doen.

Mindfulness

Mindfulness is een geweldige manier om een sterkere en rustigere mindset te krijgen. Om meer van jezelf te houden is het goed om te inventariseren waar je dagelijks veel aan denkt en dan vooral als het om jezelf gaat. Als je voornamelijk negatieve gedachten hebt, kun je tijdens een mindfulness oefening leren om volledig in het nu te zijn. Door in het moment te zijn kun je nergens anders aan denken en dus ook niet aan hoe negatief je over jezelf bent. Als je denkt dat mindfulness wel iets voor jou is, kun je er hier meer over lezen.

Als moeder kun je soms ook twijfelen aan jezelf en wat meer zelfvertrouwen en rust gebruiken. Meer van jezelf als moeder houden en meer in jezelf geloven. Dat je het allemaal wel goed doet. Het mooie aan mindfulness is, is dat je de oefeningen ook samen met je kinderen kunt doen. Zo heb je ook geen last van tijdgebrek!

Mediteren is een vorm van mindfulness. Je leert tijdens mediteren meer controle te krijgen over je gedachten en dit kun je dus ook samen doen. Als jij denkt dat meditatie voor moeders iets voor jou is, vertellen we je hier op de pagina mindfulness voor moeders en peuters graag meer over.

Terug naar boven