Mindfulness producten

Mindfulness producten

Mindfulness oefeningen kun je met of zonder spullen doen. Maar als je elke dag een moment neemt is het fijn als je het jezelf wat gemakkelijker kunt maken door de juiste mindfulness producten er aan toe te voegen. Dit kun je doen door onderstaande producten te gebruiken. (er zijn er nog veel meer hoor, maar dan heb je vast om mee te beginnen)

Producten voor iedereen

Klankschalen: het geluid van klankschalen zorgt ervoor dat we ons ontspannen voelen. De klanken beïnvloeden onder andere ons zenuwstelsel. Een mooie toevoeging op je mindfulness oefening dus.

Geurstokjes: kies kalmerende geuren om je lichaam en geest nóg meer tot rust te brengen. Bij elke ademhaling adem je de kalmerende geur in wat jouw lichaam signalen geeft om in een rustige staat te komen.

Groot kussen: een groot meditatiekussen is heel fijn voor als je vaak op de grond mediteert. Hoeft trouwens niet perse groot te zijn, maar wel groot genoeg om comfortabel te kunnen zitten. Anders ga je je doel voorbij. Let bij het kopen van een meditatiekussen op de hoogte. Het is eigenlijk het beste als je een kussen kiest waarbij je de vulling eventueel kunt verwijderen of extra vulling kunt toevoegen.

Meditatie mat: een meditatie mat is zacht maar zorgt tegelijkertijd voor goede ondersteuning tijdens je mindfulness oefening. Je kunt ook eventueel je yoga mat gebruiken als je die hebt.

Producten voor mindfulness voor moeders

Groot kleed: een groot kleed is fijn voor als je samen met je kind of meerdere kinderen een mindfulness oefening doet. Zo kunnen jullie op de grond tegenover (of naast) elkaar zitten. Door het kleed heb je een zachte ondergrond en kun je comfortabel mediteren.

Een bel: als je samen met je kindje een mindfulness oefening doet waarbij je allebei omstebeurt iets moet doen, is een bal heel handig om de beurt aan te geven. Zo houd je de mindfulness oefening speels en wedden dat je kindje de bel super leuk vindt? Super handig om de aandacht erbij te houden.

Tas: als je aan je mindfulness wilt werken in de buitenlucht is het fijn als je je mindfulness producten mee kunt nemen. Voor een wandeling in het bos kun je bijvoorbeeld een meditatiekleed meenemen zodat je een pauze kunt nemen en samen een oefening kunt doen. Je spullen neem je dan mee in je tas.

Een bal: een variant op de bel die eerder is genoemd, is het gebruiken van een bal. Deze kun je gebruiken tijdens een dankbaarheidsoefening. Deze kun je samen doen. Je noemt zelf iets op waar je dankbaar voor bent en gooit de bal naar je kindje. Deze doet hetzelfde en de bal gaat weer terug naar jou. Weer op een speelse manier met mindfulness bezig zijn!

Dit zijn maar een paar mindfulness / meditatie oefeningen die je samen kunt doen, er zijn er natuurlijk nog veel meer. Heb je behoefte aan wat tips voor oefeningen voor meditatie voor moeders? Lees het op de pagina van mindfulness voor moeders en peuters

Wil jij je meer verdiepen in een mindfulness cursus? Leer in 8 weken hoe stress en chaos verleden tijd kan zijn.

.

Terug naar boven