Mindset op school

Mindset op school

Wat voor mindset op school heb jij nodig? Misschien ben je een nieuwe studie gestart of misschien zit je middenin een studie die je nog moet afronden, wat wellicht niet helemaal lekker gaat. Hoe dan ook, het is belangrijk om de juiste mindset te ontwikkelen zodat je je studie met een fantastisch gevoel kunt afsluiten.

De juiste mindset op school vereist zelfvertrouwen

Als je doelen wilt bereiken zul je in jezelf moeten geloven. Studeren is altijd een goede keus en beloon jezelf daar ook voor. Doorzettingsvermogen komt bij de meeste mensen niet vanzelf dus zorg dat je genoeg zelfvertrouwen opbouwt. Inventariseer hoe het er nu voor staat en waar je nog aan moet werken om de mindset te kunnen krijgen die jij wilt op school.

Heb jij hulp nodig om je zelfvertrouwen te vergroten? Dan kan een online cursus jou daar goed bij helpen. Onderstaande cursus leert jou blijvend zelfvertrouwen hebben zodat je je dromen waar kunt maken en altijd in jezelf blijft geloven.

Een positieve mindset voor resultaten

Het is altijd goed om een positief te denken, maar voor de juiste mindset op school heb je het zeker weten nodig. Positief blijven, ook als het even niet goed gaat. Haal je onvoldoendes? Maak dan een plan van aanpak en denk in oplossingen, niet in doemscenario’s. Je hebt altijd 2de kansen dus pak die ook met beide handen aan! Als je hulp nodig hebt moet je daarom vragen en als je een wat langer op moet blijven om de stof te beheersen doe je dat ook.

Geloof in jezelf en blijf positief. Het helpt enorm om je einddoel in het vizier te houden. Maak daarom gebruik van meditatie en andere mindfulness oefeningen. Hiermee stuur je je eigen gedachten en zorg je voor rust tijdens chaotische dagen. Tijdens een meditatie oefening kun je gebruikmaken van visualisatie. Hierbij denk je aan je studie en visualiseer je het eindresultaat. Zie jezelf je diploma halen en let op hoe dat voelt. Leg de focus nog eens extra op het positieve gevoel dat je ervaart als je in gedachten je diploma vasthoudt.

Dankbaarheid

Dankbaarheid zorgt voor positieve gevoelens en helpt je herinneren aan de mooie dingen in je leven. Als je het even niet ziet zitten kun je altijd een paar minuten nemen om een lijst te maken van minimaal 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dit hoeft niet perse over je studie te gaan, mag alles zijn wat je kunt bedenken. Schrijf dingen op die belangrijk voor je zijn en maak een combi met dingen die op die dag zijn gebeurd. Kan zo simpel zijn als ”ik ben dankbaar voor de goede nachtrust en ik uitgerust wakker ben geworden”. Je hebt altijd iets om dankbaar voor te zijn.

De juiste mindset voor studerende moeders

Als jij kinderen hebt en bijvoorbeeld een thuis studie of avond studie volgt, heb je waarschijnlijk nog weinig tijd over. Toch is het aan te raden om je in te lezen in meditatie voor moeders. Zo kun je door de bomen het bos weer zien! Meditatie geeft jou als drukke moeder een positieve en rustigere mindset, zodat studeren ook fijner verloopt. Mediteren kun je ook samen met je kinderen doen trouwens. Lees meer op de pagina mindfulness voor moeders en peuters.

Terug naar boven