Positieve energie aantrekken

Positieve energie aantrekken

Heb jij al van de law of attraction gehoord? Het aantrekken van bepaalde situaties en gevoelens (en dus ook positieve energie aantrekken) door je manier van denken. Klinkt zweverig zou je kunnen denken, maar toch kan het je heel veel mooie dingen opleveren als je het op de juiste manier toepast!

Positieve energie aantrekken door de juiste gedachten

De wet van de aantrekkingskracht betekent dat waar jij het meeste aan denkt, je meer terug gaat zien in je leven. Dus denk jij veel aan dat je gepest wordt en hoe ellendig jij je daardoor voelt? Dan trek jij meer van dit soort situaties aan. Meer mensen die je pesten en meer situaties waardoor je precies dezelfde gevoelens krijgt. Want niet alleen het denken is belangrijk, het gaat voornamelijk om wat je voelt. Alles bestaat uit energie. En wat jij voelt is wat je uitstraalt aan energie. Om dit makkelijk te kunnen begrijpen is door jouw energie te zien als een magneet. Je trekt aan en krijgt terug wat jij uitstraalt. Dus is het super belangrijk dat je voornamelijk positieve energie uitstraalt!

Besteed daarom eens tijd aan je gedachten. Waar denk jij voornamelijk aan? En wat voor gevoel geven deze gedachten je?

Fake it till you make it

Als je lacht krijg je heerlijke gevoelens, dat weet iedereen. Er komen dan bepaalde stofjes vrij in je hoofd die jou die heerlijke gevoelens geven. Maar wist je ook dat je diezelfde gevoelens kunt krijgen door het lachen te faken? Yes! Top. Dus je hoeft niet ├ęcht ergens om te lachen. Probeer het maar eens. Ook al zit je even op de bank met een neppe smile op je gezicht. Doe het een paar minuten en kijk hoe je je voelt. Hetzelfde dus met hardop lachen. Doe dit een paar minuten per dag, ook als je je niet zo goed voelt. Dezelfde stofjes komen vrij en je zult meer situaties gaan aantrekken waarbij je iets hebt om over te lachen.

Doe meer van wat je leuk vindt

Positieve energie aantrekken kan makkelijk door de dingen te doen die je leuk vindt. Erg voor de hand liggend maar toch zijn er genoeg mensen die hun dag volplannen met verplichte taken die ze een minder fijn gevoel geven. Plan daarom (al is het maar 10 minuten) elke dag een moment in je agenda om iets te doen wat je leuk vindt. Kan dus ook in je pauze tijdens werk of meteen na werk. Ga lezen, tekenen, een spelletje spelen of bellen met een vriendin. Kortom, doe VEEL meer van wat je echt leuk vindt.

Omring je met de juiste mensen

Als je een onderneming begint of grote doelen wilt bereiken wordt er vaak aangeraden een mastermind groep te vinden of te starten. Dit houdt in dat je je gaat omringen met mensen met dezelfde mindset en dezelfde soort doelen. Zo houd je de juiste focus en heb je altijd een stok achter de deur.

Dit geldt hetzelfde voor als je niet perse je eigen bedrijf hebt of bezig bent met bepaalde doelen. Het gaat erom dat je de juiste mensen kiest om mee om te gaan. Als je merkt dat jouw vrienden een negatieve impact op je hebben of je een niet zo’n positief gevoel geven, zorg dan dat je meer tijd spendeert met mensen die jou wel energie geven.

Mindfulness voor positieve energie

Mediteren en bezig zijn met mindfulness kan jou veel rust en overzicht geven. Naast een rustig hoofd geeft het je ook veel positieve energie. Dit doe je door tijdens een meditatie oefening te focussen op positieve gevoelens en deze gevoelens steeds meer te versterken. Mediteren is als trainen in de sportschool. Je moet je hersenen trainen als het ware. Door dagelijks of wekelijks een oefening te doen ga je op korte termijn al resultaten zien.

Mediteren is ook fantastisch als je kinderen hebt. Door alle chaos en eventuele ruzies met je kinderen kun je nu ook oefeningen samen doen. Verdiep je eens in meditatie voor moeders! Zo kun je op een fijne manier heel veel positieve energie aantrekken. Lees er meer over op de pagina mindfulness voor moeders en peuters.

Wil jij graag mindfulness leren door middel van een cursus? Je leert dan in 8 weken hoe je mindfulness kunt toepassen in je leven om meer geluk en rust te ervaren.

Terug naar boven