Stressvrij verhuizen

Een nieuw huis of appartement, super leuk! Helaas komt met het verhuizen wel een hoop stress en dat is voor niemand leuk. Lees hieronder wat je tegen verhuis-stress kunt doen, zodat ook jij stressvrij kunt verhuizen.

Voorbereiden maar

Een hele goede tip om wat voor stress dan ook tegen te gaan is goede voorbereiding. Last minute nog je energieleverancier regelen of wasmachine kopen is echt geen pretje. Maak daarom een complete lijst met alle kleine en grote taken die je al voor het verhuizen geregeld moet hebben. Zorg ervoor dat alles op de lijst klaar is voordat je de eerste dozen met spullen inpakt.

Stressvrij verhuizen vraagt om rust

Probeer zeker de 2 dagen voor het verhuizen genoeg momenten met rust te pakken. Minimaal 8 uur per nacht slapen is eigenlijk ook onmisbaar in die week.

Tijdens het verhuizen kun je ook rustmomenten pakken. Las genoeg pauzes in tussen het sjouwen door waarin je echt even helemaal niks doet. Ook al heb je maar tijd voor 10 minuten rust. Alle vrije minuten die je hiervoor apart kunt zetten zijn mooi meegenomen. Zo geniet je ook veel meer van het verhuizen!

Genieten van je rust kun je ook doen door middel van mediteren. Is dit nieuw voor jou? Lees er hier dan meer over.

Taakverdelingen

Heb je geluk en zijn er meerdere mensen die je komen helpen? Nice! Dit betekent wel dat er ook verhuis-stress kan ontstaan vanwege chaos binnen de groep. Want weet iedereen wel wie wat moet doen? Je kunt daarom voordat je begint even een kleine verhuismeeting houden. Leg uit wie wat doet en waar alles moet komen te staan. Zorg dat je een plannetje hebt voor de lunchpauze zodat je je team gemotiveerd houdt en jullie gezamenlijk stressvrij kunnen verhuizen.

Labels

Je kunt natuurlijk een woord op je verhuisdozen schrijven om aan te geven wat erin zit. We weten alleen allemaal dat er altijd wel gemengde spullen in een doos gestopt zijn. Maak daarom duidelijke labels per doos. Schrijf precies op wat er in de doos zit, dus gebruik grote labels. Hierdoor kun je altijd terugvinden waar je wat hebt verstopt. Niet 1 woord dus maar een uitgebreide omschrijving.

Moeite met afscheid

Als je ergens heel lang hebt gewoond kan het lastig zijn om afscheid te nemen van het huis of appartement. Neem daarom de tijd om nog even te genieten van je vertrouwde plek. Het kan daarbij helpen om genoeg foto’s te maken zodat je er altijd een mooie herinnering aan overhoudt. Het is ook niet erg om je zo te voelen, geef er daarom gewoon aan toe. Verandering is vaak lastig en komt dan ook met verschillende emoties. Dit is heel normaal dus laat je lekker gaan.

Niet multitasken

Hoewel multitasken super handig is en je lekker veel gedaan krijgt, is het voor en tijdens het verhuizen niet verstandig om te doen. Verhuis-stress kan namelijk ontstaan doordat je teveel tegelijk wilt doen en er redelijke chaos ontstaat in je hoofd. Plan daarom helemaal niks op de dagen dat je met verhuizen bezig bent. Zo krijgt het verhuizen je volle aandacht waardoor er ook een kleinere kans is dat je dingen vergeet.

Wennen aan je nieuwe huis

Het is allemaal gelukt! Je hebt je nieuwe woonplek ingericht en je eerste dagen in je nieuwe omgeving zijn gestart. Dit is altijd even spannend. Neem daarom genoeg tijd om te wennen aan je woning én aan de omgeving. Hierdoor verminder je de stress na het verhuizen. Ga af en toe een stukje lopen in de buurt van je woning of neem rust momenten in je tuin waarbij je gewoon helemaal niks doet. Het stressvrij verhuizen is gebeurd en nu kun je je weer vol focussen op andere dingen.

Terug naar boven