Succesvolle moeders

Succesvolle moeders

Moeder zijn en een succesvolle carrière willen hebben.. het is niet makkelijk. Maar gelukkig ook niet onmogelijk! Hoe combineer je je drukke leven als moeder en je stressvolle baan? En hoe kun je dus aanschuiven bij team succesvolle moeders?

Succesvolle moeders vinden balans

Balans hebben tussen werk en privé is super belangrijk als je een succesvolle moeder wilt zijn. Hier moet je wel veel voor doen. Je begint bij het herkennen van je probleem. Je spendeert óf teveel tijd aan je werk óf teveel aan je privéleven. Het woordje ”teveel” geeft al aan dat er iets niet helemaal lekker gaat.

Balans vindt je door een goede planning te maken. Hierbij is het belangrijk dat je in de tijden die je gepland hebt voor je werk, je ook écht met je werk bezig bent. En zo geldt het ook voor je privé momenten. Ben je met je familie? Dan moet je niet aan werk denken of nog even snel tussendoor een mailtje sturen o.i.d. Combineren is soms heel handig als je veel te doen hebt maar als je dit blijft doen ben je nooit volledig in het moment. En dat is wel nodig voor het vinden van balans.

Mindfulness voor succes

Om even door te gaan op het vorige kopje, je kunt meer in het moment zijn. Hoe doe je dit? Mindfulness is het antwoord! Ja ja, gaan we weer.. lekker zweverig. Maar mindfulness is echt fantastisch als je op zoek bent naar meer balans en meer rust in je leven. Het vereist alleen wat discipline en tijd in je agenda. Maar het gaat het dubbel en dwars waard zijn, echt. Want binnen no time (als je het vaak genoeg doet) ga je resultaten zien. Je gaat meer overzicht hebben, meer geluk ervaren en meer met stress kunnen dealen.

Bij mindfulness oefeningen ben je dus meer in het moment. Je doet bepaalde handelingen met je aandacht helemaal in het nu. Doe maar eens de afwas met je volle aandacht erbij. Mindful afwassen dus. Zo simpel kan het zijn! Mindfulness gaat jou helpen om één van de succesvolle moeders te worden.

Meditatie voor moeders

Meditatie is een vorm van mindfulness. Bij minfulness ben je met je aandacht in het moment en tijdens een meditatie oefening probeer je een aantal minuten even helemaal nergens aan te denken. Lees hier uitgebreidere informatie over het verschil tussen meditatie en mindfulness.

Plan wat momenten in de week in voor een paar minuten mediteren. Even helemaal nergens aan denken voor meer rust en mentale veerkracht. Gun jezelf me-time! En als er niet genoeg tijd vrij is voor jezelf kun je ook oefeningen samen doen met je kinderen. Lees er meer over op de pagina mindfulness voor moeders en peuters.

Succes betekent loslaten en accepteren

Een redelijk lastige, maar wel belangrijke. Je moet kunnen accepteren dat je er ook voor kiest een succesvolle carrière vrouw te zijn. Voel je dus niet schuldig tegenover je kinderen en/of je partner. Jij hebt ook het recht op geluk dat je uit je werk kunt halen. Accepteer wie je bent en wat jouw wensen en behoeften zijn. Dat jij graag succesvol wilt zijn op werk betekent niet dat je niet graag bij je kinderen wilt zijn. Je kunt het namelijk beide in je leven hebben! Gun het jezelf om achter je dromen aan te gaan.

Hiervoor moet je ook kunnen loslaten. Je eventuele schuldgevoel dus loslaten en vooral ook je angsten loslaten. Je faalangst of je angst dat het niet goed komt met je kinderen als je er nu minder bent. Loslaten dat je niet bij elk moment van hun leven bent. Een hoop loslaten dus. Maar geloof vooral in jezelf. Dat is ook enorm veel waard.

Hoeveel vertrouw jij op jezelf?

Hoe sterk sta jij achter je eigen keuzes? Voel je je gelukkig met jezelf en geloof jij dat je jouw dromen kunt waarmaken? Zelfvertrouwen is onmisbaar als je succesvol wilt worden, ongeacht waarin. Los daarvan wil je je natuurlijk gewoon goed voelen over jezelf. Doe daarom wat research naar hoe het ervoor staat met jouw zelfvertrouwen.

Het kan zijn dat je wat hulp nodig hebt bij het opbouwen van je zelfvertrouwen. Daar is uiteraard niks mis mee, het is ook gewoon fijn om een stok achter de deur te hebben. Verdiep je eens in een (online) cursus zodat je binnen een vastgestelde periode blijvend zelfvertrouwen kunt opbouwen. Onderstaande cursus is wellicht wat voor jou!

Terug naar boven