Welke baan past bij mij

Een eigen bedrijf starten
Online geld verdienen
Ik wil mezelf ontwikkelen

Of je nou helemaal zonder werk zit of al werkzaam bent op een plek waar je niet helemaal happy bent.. Het is tijd te onderzoeken waar jij blij van wordt. Waar jij een passie voor hebt en waar jij goed in bent. Je spendeert meer uur per week aan je werk dan aan je vrije tijd dus is het verstandig wat self research te doen en uit te zoeken welke baan bij jou past.

Eerste vraag bij het zoeken naar welke baan bij jou past: Waar ben ik goed in?

Denk terug aan vorige banen en wat je daar precies deed. Welke werkzaamheden gingen je gemakkelijk af en vond je tegelijkertijd leuk om te doen? Waren er werkzaamheden waar je energie van kreeg en naar uit keek om te doen? Bedenk hoe je je zou voelen als je dezelfde werkzaamheden krijgt in je toekomstige baan. Ben je goed in talen, rekenen of kun je goed met mensen werken? Wat zijn jouw skills?

Waar heb ik een passie voor?

Wat geeft jou een heerlijk gevoel zodra je er aan denkt? Heb je een hobby waar je graag tijd aan besteedt of is er iets wat je altijd hebt willen doen maar nooit hebt gedurfd? Misschien ligt daar jouw passie? Als je werk doet waar je liefde voor voelt hoef je nooit meer te werken. Geld verdienen met een hobby is iedereens droom. De moeite waard om dus te onderzoeken waar jouw passie ligt.

Wat wil ik leren? Waar wil ik in groeien?

Naast de dingen waar je al goed in bent zijn er vast onderdelen waar je in zou willen groeien. Zijn er eigenschappen die je verder wilt ontwikkelen of wil je van beginnend naar gevorderd op het gebied van een skill? Kies dan een baan waarbij je de mogelijkheid krijgt te groeien. Let niet alleen op banen waar je al veel ervaring in hebt.

Een baan bij een baas vs voor jezelf

Als je op zoek bent naar iets anders kan het maar zo zijn dat je er aan zit te denken iets voor jezelf te starten. Wil je meer vrijheid, je eigen uren bepalen, zelf bepalen waar je werkt? Dan is het het waard te onderzoeken of je misschien je eigen baas wilt zijn. Doe dit wel alleen als je genoeg discipline hebt en van plan bent je doelen te bereiken. Eigen baas zijn klinkt leuk maar is alleen haalbaar als je bereid bent dag en nacht voor je eigen zaak te werken.. zeker in het begin.

Niet een doel achterna jagen maar een gevoel

We denken allemaal vaak dat zodra we die nieuwe auto hebben of dat nieuwe huis of die nieuwe spullen, we ├ęcht gelukkig kunnen zijn. Maar zodra we hebben wat we willen is er weer iets anders wat we willen hebben. Zo ben je eigenlijk nooit echt gelukkig. Je bent altijd iets aan het najagen. Wat je zou moeten najagen is een gevoel.

Het gevoel dat je denkt dat de nieuwe spullen je gaan geven is geluk. Je wilt je gelukkig voelen. Je gelukkig voelen is dus eigenlijk je doel. Bedenk dus welke baan, welke werkzaamheden en welke omgeving jouw het gelukkigst gaat laten voelen.

Heb je het gevoel dat je er niet in je eentje achter kunt komen welke baan bij jou past? Dan is onderstaande training wellicht wat voor jou.

Terug naar boven