Yoga benodigdheden

Yoga benodigdheden

Als je gaat beginnen met yoga is het handig als je alle benodigde spullen in huis hebt. Want of je nou een les gaat volgen in de sportschool of thuis aan de slag gaat, je zult hoe dan ook een yoga mat nodig hebben. Naast dat je het nodig hebt is Yoga shoppen natuurlijk ook gewoon heel leuk. Bekijk hieronder welke yoga benodigdheden er allemaal zijn.

Yoga outfit

Laten we beginnen bij je sportkleren. Bij yoga is het belangrijk dat je je vooral heel comfortabel voelt. Dit is dan ook 1 van de yoga benodigdheden die bovenaan je lijstje moet staan. Door de (soms) lastige houdingen moet je sportkleding daarom flexibel genoeg zijn. Daarnaast moet je kleding niet te warm zijn. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van hot yoga. Als jij je comfortabeler voelt in een wijde broek moet je dat vooral ook aantrekken naar je yoga les. Anders wordt het aangeraden een yogalegging te dragen. Door de soms aparte houdingen tijdens yoga is het fijn als je in ieder geval een goedzittende broek aan hebt die hoog genoeg zit.

Ook je sportshirt moet comfortabel zitten. Voel je je heel fijn in je lichaam? Dan kun je voor een strakke korte top kiezen zodat deze niet in de weg gaat zitten. Als je liever bedekt bent kun je voor een langere top kiezen, zodat deze over je legging valt.

Yoga mat

Naast sportkleding zijn er ook andere soort yoga benodigdheden zoals yoga matten. Kijk voor deze keuze vooral naar welke vorm yoga je gaat doen. Als je gevorderde oefeningen gaat doen is het belangrijk dat je een yogamat kiest die je goede stabiliteit geef. Als je een beginner bent kun je voor een wat goedkopere, dunne yogamat kiezen.

Gebruik je je yogamat een paar keer in de week of maar heel af en toe? Ook dit is belangrijk bij je keuze. Voor intensief gebruik kun je beter voor een duurdere en duurzamere yogamat kiezen.

Gebruik je de yogamat thuis of ga je elke keer naar een les in de sportschool? Hier moet je over nadenken als je kijkt naar het gewicht van je mat. Thuis hoef je ‘m namelijk niet te dragen.

Yogariem

Een yogariem is een handige hulpmiddel, zeker als je net begint met yoga. Het helpt je om bepaalde yoga oefeningen makkelijker uit te voeren. Je kunt net iets verder stretchen en hebt een betere balans. Het helpt ook nog eens om een oefening langer vol te houden.

Yoga bolster

Een ander handig hulpmiddel is de yoga bolster. Dit is een langwerpig kussen met een ronde vorm. Je gebruikt ‘m voor extra ondersteuning voor onder andere je nek, rug en onderrug. Naast yoga is de bolster ook goed te gebruiken tijdens mediteren.

Yoga blokken

Een yogablok zorgt ervoor dat je bepaalde oefeningen beter kunt uitvoeren. Je kunt de blokken op elke gewenste positie plaatsen. Je hebt yogablokken van verschillend materiaal en gewicht. Kijk dus vooral naar wat jij prettig vindt. Dit verschilt enorm per persoon. De meest gebruikte yogablokken zijn tussen 20 en 25 cm groot en wegen ongeveer 500 gram.

Of je er 1 of 2 nodig hebt ligt heel erg aan de vorm van yoga die je uitoefent. Bij yin yoga is het namelijk fijn er 2 te hebben.

Wil je meer weten over de verschillende vormen van yoga? Bekijk ze hier.

Terug naar boven