Yoga retreat

Als je meer aan yoga wilt doen maar het lastig vindt tussen taken door te doen of na of voor werk een les te volgen, is een yoga retreat misschien wel wat voor jou. Weinig tot geen prikkels van de buitenwereld en een week (of langer?) alleen maar bezig zijn met yoga en mindfulness. Heerlijk.

Aan een sterker lichaam werken tijdens een yoga retreat

Niet alleen is yoga fantastisch voor een rustiger en positievere mindset, het is ook heel goed voor een sterker lichaam. Door de verschillende yoga houdingen werk je aan je schouders, buik- en bilspieren, benen en ook gewoon je gehele lichaamshouding. Goede balans in je lichaam en je hoofd dus.

Ben je op zoek naar wat yoga oefeningen? lees ze hier.

Heel veel tijd voor jezelf

Door naar een yoga retreat te gaan heb je straks heel veel ”me-time”. Heerlijk! Geen afleidingen van de bewoonde wereld en alleen maar met jezelf bezig zijn. Door elke dag aan yoga te doen leer je echt in het moment te zijn. Geen druk en stress van je werk, je kinderen en/of andere dagelijkse bezigheden.

Gevorderd in yoga

Door elke dag met yoga bezig te zijn en van beginnende tot wat ingewikkeldere yoga oefeningen uit te voeren, ben je straks veel zekerder in je skills. Je gaat het yoga retreat uit als gevorderde. Door er zo intensief mee bezig te zijn onder begeleiding van experts, leer je heel veel in een relatief korte tijd.

Nieuwe vriendschappen maak je op een yoga retreat

Tijdens een yoga retreat leer je veel nieuwe mensen kennen. Het mooie hiervan is dat zij allemaal like-minded zijn. Allemaal dezelfde interesse in yoga en waarschijnlijk ook mindfulness. Dit betekent dat je dus ook veel van elkaar kunt leren. Door de intensieve yoga lessen samen en de tijd die je met elkaar kunt besteden, is de kans groot dat je er mooie vriendschappen aan overhoudt.

Veel inspiratie

Door de rust, de mindfulness en de tijd die je met jezelf bezig bent kom je waarschijnlijk tot een hoop nieuwe inzichten. Nieuwe idee├źn voor je werk, een nieuwe cursus die je leuk lijkt om te volgen of andere mooie inzichten voor na het yoga retreat.

Voorbereiden

Als eerst moet je natuurlijk een geschikte yoga retreat vinden. Er zijn er heel veel online te vinden. Daarnaast is het een goed idee je alvast wat in te lezen over de verschillende yoga oefeningen. (als je nog nooit aan yoga hebt gedaan) Pak je yoga spullen en andere reis spullen ruim op tijd in om stress tegen te gaan en laat je omgeving ook op tijd weten dat je weg gaat.

Laat je werk thuis

Dit is een hele belangrijke. Neem je laptop niet mee en zorg dat je alles van je werk thuis laat. Zorg daarom dat je op je werk alles hebt afgerond zodat je geen stress mee neemt naar het retreat. Spreek met jezelf af dat je werk weer prio heeft zodra je thuis bent, want nu heb je alleen maar tijd voor jezelf.

En vooral heel veel genieten! Je gaat geen spijt krijgen van je keuze, want jij verdient het even helemaal met jezelf bezig te zijn.

Is yoga nieuw voor jou en weet je niet goed hoe je moet starten? Dan is een cursus volgen misschien wel wat voor jou! Via onderstaande knop kom je bij meer informatie over stap voor stap yoga leren.

Terug naar boven